miercuri, 8 iunie 2016

Vizitand Timisoara

Daca un weekend prelungit iti zambeste, poti sa vizitezi orasul de pe Bega, (sau imprejurimile) un oras ce ii inspira pe artistii, care cu inima gandesc. Iata pe unde poti hoinarii, daca pe acolo te nimeresti!

Timișoara este reședința și cel mai mare oraș al județului Timiș din regiunea istorică Banat, situată în vestul României. În anul 2011, având 319.279 de locuitori, era al treilea oraș ca populație din România.


Catedrala Mitropolitana din Timisoara


Catedrala Mitropolitană din Timișoara este cel mai mare edificiu religios din Timișoara, catedrală a Mitropoliei Banatului, cu hramul „Trei Ierarhi”. A fost construită între 1936 și 1941 și este un simbol al orașului.




Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara  

Catedrala Sfântul Gheorghe din Timișoara sau Domul Romano-Catolic este catedrala Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara și unul din monumentele emblematice ale orașului.
Deschidere1774
Stil arhitectonicArhitectură barocă)



Catedrala Ortodoxă Sârbă din Timișoara

Catedrala Ortodoxă Sârbă, cu hramul Înălțarea Domnului, este situată în Piața Unirii din Timișoara




     Batistonul Maria Therezia


Batistonul Maria Therezia este situat pe strada Hector din Timisoara. Batistonul a fost construit intre anii 1730 – 1735 si este cea mai mare bucata de zid pastrat din vechea cetate a Timisoarei
Numele actual l-a primit in jurul anilor 1744-1745, cand i-a fost atribuit in cinstea reginei Maria Theresia.        
              

Muzeul Banatului  
Muzeul Banatului este un muzeu din Timișoara cu sediul central în Castelul Huniade. A fost înființat în 1872, sub numele de "Societatea de Istorie și Arheologie". Adăpostește cea mai importantă colecție de obiecte arheologice din Banat







Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj

Muzeul de Istorie, Etnografie si Arta Plastica din Lugoj este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Banat




Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Timișoara

Teatrul National din Timişoara apare mentionat pentru prima data în procesul verbal al consiliului comunal german din luna mai 1753
Trecand prin mai multe etape pana in 1948 cand a ramas ceea ce este astazi


Opera Nationala din Timisoara
Institutie publica cu personalitate juridica, aflata în subordinea Ministerului Culturii si Cultelor Opera Nationala Romana Timisoara este o companie nationala de opera, opereta si balet.
Infiintata prin Decretul Regal din 30 martie 1946, Timisoara a fost si este cel mai puternic centru  cultural din vestul Romaniei.


Spectacolul inaugural al Operei Romane din Timisoara a avut loc la 27 aprilie 1947 cu opera „Aida” de G. Verdi. A fost un spectacol de neuitat, de inalta tinuta artistica, un triumf al artei interpretative romanesti semnalat ca atare de periodicele vremii.



Conacul Petala      
Conacul Petala se afla in localitatea Clopodia din judetul Timis, in apropierea granitei cu Serbia, fiind oclădire cu parter şi subsol, construita initial in stil baroc, dar apoi refacuta in stil neoclasic.


Palatul Dicasterial


Cladirea a fost construita intre anii 1855-1860 fiind resedinta guvernatorului Banatului.
A fost ridicata in stilul renasterii italiene, imitand Palatul Medici din Florenta. 
Denumirea Palatului Dicasterial provine de la grecescul „dikasterion”, care denumea in antichitate curtea cu juri.
Bine de stiut:
Astazi cladirea adposteste sediul Judecătoriei Timisoara,Tribunalului Timis si al Curtii de Apel Timisoara.


Muzeul Nikolaus Lenau

Cladirea care gazduieste muzeul a fost construita în anul 1775, in Timisoara, azi fiind declarata monument







Podul Eiffel

Podul Eiffel reprezinta una dintre atractiile si obiectivele turistice ale Timisoarei. Podul Eiffel a fost construit in anul 1870 de catre Gustave Eiffel, celebrul inginer care si-a pus amprenta timpului peste capitala Frantei, construind acolo Turnul Eiffel. (Asa spune o gegenda)


Palatul Dauerbach


Palatul Daurbach este o cladire istorica din centrul Timisoarei, an Piata Victoriei, construita in 1913 an stil Art Nouveau pentru Georg Dauerbach, dupa planurile arhitectului László Székely.


Sper ca sunteti tentati, sa faceti aceasta escapada.... vor urma si alte idei Ciao dragii mei, Juanyanna!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu