duminică, 13 decembrie 2015

Moda Placere Feminina

Decadele trecute ale modei revin in actualitate 


Piese iconice preluate din moda anilor 70' 80' 90 2000



In decursul ultimilor 40 de ani, evolutia modei a adus in industria de specialitate numeroase schimbari si transformari care ne permit azi sa experimentam cele mai ingenioase tinute si combinatii vestimetare. Cel mai interesant lucru este felul in care decadele trecute ale modei revin in tendinte.


Vom descoperi impreuna care sunt elementele definitorii fiecarui deceniu si care sunt starurile care le-au purtat cu stil de-a lungul vremii. Cele mai importante dintre tendintele actuale nu exclud anumite piese iconice, care au reusit sa depaseasca bariera timpului si sa reziste pana in zilele noastre, facandu-si loc in garderoba femeilor stilate de pretutindeni.

Piese iconice care au marcat evolutia modei in anii ’70

Perioada anilor ’70  a fost influentata, pe de o parte, de culorile vii si stralucirea erei disco iar pe de alta parte de nonconformismul stilului punk. In plus, evolutia modei din aceasta perioada este un raspuns la numeroasele miscari culturale si sociale din epoca. Asadar printre piesele iconice preluate din moda anilor ’70 se numara celebrii pantofi cu platforma, pantalonii evazati si salopeta feminina. Totodata, rochia petrecuta si-a facut aparitia datorita designerului Diane von Furstenberg, care ne destainuie si cum i-a venit aceasta idee in 1973: “Atunci cand incerci sa te strecori pe langa un barbat fara sa-l trezesti din somn, rochiile cu fermoare sunt adevarate cosmaruri!”. O piesa sexy si indrazneata, care a ramas in actualitate si in moda toamnei 2012, intr-o interpretare care beneficiaza de cele mai pretioase materiale si texturi in culori vibrante. Cu toate acestea, cel mai popular element al acelor ani ramane lurexul, un material sintetic cu reflexe metalizate care era folosit pentru costumele de televiziune sau garderoba de seara a starurilor. Divele anilor ’70, precum Jerry Hall, Farah Fawcett sau Bianca Jagger faceau furori in Studio ’54 sau la cele mai importante evenimente de la Hollywood imbracate in rochii sau salopete din lurex.

Elemente definitorii preluate din moda anilor ’80

Evolutia modei din anii ’80 a fost marcata in primul rand de dorinta femeilor de a avea succes si de a se exprima liber. Deloc intamplator, Madonna tocmai lansa in 1984 primul ei single, Like a Virgin,  care a starnit polemici aprinse in acea perioada, fiind considerat unul din momentele memorabile ale culturii pop. Astfel, pentru a se remarca in cariera si pentru a obtine independenta financiara, intregul look trebuia sustinut nu doar de o personalitate puternica ci si de o vestimentatie pe masura. Piesele deinspiratie masculina au revenit spectaculos pe catwalk iar costumul cu pantalonia devenit uniforma femeilor moderne si puternice din acea perioada. Sacoul cu umeri evidentiati, nelipsit din prezentarile YSL si rochia din paiete sunt cele doua piese iconice care s-au pastrat in moda pana in prezent, ca o dovada a faptului ca tot ceea ce este vechi, poate fi reinnoit cu putina imaginatie si personalitate.

Anii ’90 si-au pus amprenta in evolutia modei prin minimalism si simplitate

Datorita noilor modalitati de prelucrare a materialului si a noilor tehnici de taiere, s-a ajuns la unghiuri si linii ascutite, o paleta monocromatica si un design simplu si curat. Acestea au pus bazele unei schimbari radicale in lumea modei, au dat o directie care se simte puternic si in prezent la designerii Stella McCartney sau Jil Sander. Printre pionierii care si-au adus un aport semnificativ in simplificarea hainelor, promovand un stil casual elegant se numara si designerii americani Tommy Hilfiger si Calvin Klein, iar linia pe care au trasat-o atunci a ramas reprezentativa pentru ei si in prezent. Acestia au introdus conceptul de tinuta sport-casual, pe care l-au dezvoltat accentuand eleganta dar pastrand in acelasi timp simplitatea formelor si a materialelor. Piesele de referinta ale perioadei au fost pune in evidenta pe podiumurile de prezentare de catre starurile anilor ’90, supermodele ca Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Helena Christensen, Christy Turlington, Kate Moss, Linda Evanghelista si Naomi Campbell. 

Sursa articol Andreea Raicu.ro

Mooooooddddddddaaaa ceea ce noi fetele adoram 

Ciao dragilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu